logo

Lunch voor Leerbedrijf

Haantje de Voorste heeft "Uitreiking van het leerbedrijf van het jaar" voorzien van een heerlijke lunch.

Deze oorkonde wordt uitgereikt door ROC Kop van Noord-Holland.

 

Leerbedrijven van het jaar ROC Kop van Noord-Holland
 
Den Helder - Tijdens een goed bezochte bedrijvencontactdag van de afdelingen Economie, ICT en Techniek van het ROC Kop van Noord-Holland zijn de leerbedrijven van het jaar bekendgemaakt. Uit de winnaars in de diverse branches: Miss Etam (Detailhandel), de NAM (Techniek), Van der Voort Groep (Administratie), Educanet (ICT) en Hotel Greenside (Horeca), werd de overall winnaar gekozen. Dat werd het laatstgenoemde bedrijf: Hotel Greenside te Texel. Voor hen was het de tweede erkenning in korte tijd: op maandag 7 oktober 2013 werd het hotel al uitgeroepen tot Beste leerbedrijf horeca 2013, een landelijke verkiezing die werd georganiseerd door Kenwerk , het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening.
 
De winnende leerbedrijven van het ROC Kop van Noord-Holland werden gekozen door een jury bestaande uit leerlingen, stageconsulenten van het ROC, de directie onderwijs, de opleidingsmanagers van de betreffende afdelingen en vertegenwoordigers van de kenniscentra. Het was de vijfde keer de verkiezing werd georganiseerd.
 
De jury was lovend over de aanpak van Hotel Greenside, waarbij persoonlijke aandacht en een uitstekende begeleiding, zowel binnen het werk als daarbuiten, voorop staat. Marjolein van der Meer, adviseur van Kenwerk, benadrukte de voorbeeldfunctie die dit bedrijf vervult: “Maar liefst 9 gediplomeerde leermeesters staan klaar om leerlingen op te leiden en écht aandacht te geven. Het opleiden van leerlingen in de praktijk zit bij Greenside in het DNA.” De eigenaren van het hotel gaven aan tevreden te zijn over de samenwerking met hun ‘hofleverancier’: het ROC en de leerlingen: met veel van de leerlingkoks en leerlingen gastheer/vrouw die de afgelopen 9 jaar via het ROC Kop van Noord-Holland bij het hotel hebben gewerkt, hebben zij zo prettig samengewerkt dat er nog steeds contact is. De eigenaren ontvingen de beker uit handen van de winnaar van vorig jaar; Bart Westerbos van Schouwburg De Kampanje in Den Helder.
 
Leerbedrijven van het jaar ROC Kop van Noord-Holland 2013
Horeca: Hotel Greenside, Texel
Detailhandel: Miss Etam, Den Helder
Techniek: NAM, Den Helder
Administratie: Van der Voort Groep, Schagen
ICT: Educanet, Den Helder